dinsdag 19 maart 2013

MasterClasses - Het leren van de Toekomst

Het is alweer een tijdje geleden, maar in de tussentijd heb ik zeker niet stilgezeten.
Ik kreeg bericht over 4 masterclasses die op Iselinge Hogeschool zouden worden georganiseerd. Deze masterclasses zouden in het teken staan van 'Het leren van de Toekomst' en deze onderwerpen bevatten:
1. Gamification
2. Overal leren
3. Flipping the Classroom
4. Leren innoveren

Deze onderwerpen hebben in eerste instantie niks met mijn minor te maken, maar verbreden wel mijn kennis op het gebied van media en de mogelijkheden daarvan.

De eerste masterclass (gamification) heb ik helaas moeten missen i.v.m. ziekte, maar de 2e masterclass (overal leren) beviel erg goed.
We kregen informatie over verschillende elektronische leeromgevingen en hun voor- en nadelen. Verder hebben we in een workshop nagedacht over verschillende tools waarmee overal digitaal geleerd kan worden (bloon, rekenweb, yurls). Ik vond het ook erg interessant om mensen uit een andere onderwijstak te spreken (bijv. een leerkracht van de politieacademie). We hebben onder andere gepraat over verschillende mogelijkheden van media, maar ook waar we tegen aan lopen m.b.t. dit thema.

27 maart aanstaande is de 3e masterclass (flipping the classroom). Hier gaan we het onder andere hebben over het maken van instructievideo's (voor de leerlingen thuis), zodat de leerkracht tijd kan besteden aan begeleiding tijdens de les. Met een voorbereidende huiswerkopdracht heb ik al enige kennis opgedaan op dit gebied en ook geleerd dat flipping the classroom veel meer is dan het maken van instructievideo's. Verder heb ik ook al enige informatie gekregen over het delen van deze filmpjes en hoe dat in zijn werk gaat, dit zou bijvoorbeeld kunnen via facebook. Ik ben benieuwd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten